8 December: information meeting ‘Toekomstfonds Onderzoeksfaciliteiten’

In 2017, the so-called ‘Toekomstfonds Onderzoeksfaciliteiten’ will make EUR 20 million available for investment in new and existing research facilities. Universities, universities of applied science, and research institutes can apply for loans ranging from EUR 1 million to EUR 15 million. Last year, the RekenDeltaPlan of DTL partner SURF was among the nominees.The tender will open on 2 January 2017 and the deadline for applications is 29 March 2017.

[in Dutch]
Bent u werkzaam bij een onderzoeksinstelling? Kom dan naar de informatiebijeenkomst over de 2e tender van het Toekomstfonds Onderzoeksfaciliteiten.

Tijdens deze bijeenkomst bij Rijksdienst voor ondernemend Nederland te Den Haag, krijgt u meer informatie over de achtergronden van het fonds, hoe u in aanmerking kunt komen voor een lening en wat de randvoorwaarden zijn voor terugbetaling van de lening. U kunt kennismaken met de projecten van 2016. Ook kunt u in gesprek gaan met RVO.nl adviseurs die de TOF aanvragen behandelen.

Toekomstfonds voor Onderzoeksfaciliteiten
Het fonds stelt in 2017 €20 miljoen beschikbaar voor investeringen in nieuwe en bestaande onderzoeksfaciliteiten. De leningen bedragen tussen de €1 miljoen en €15 miljoen. De tender gaat open op 2 januari 2017. U kunt een aanvraag indienen tot 29 maart 2017.

Voor wie?
Toegepaste onderzoeksinstellingen (TO2), universiteiten, hogescholen en private onderzoeksinstellingen komen in aanmerking voor een lening uit het fonds.

Projecten 2016
In 2016 zijn er voor de eerste tender 13 aanvragen ingediend voor ruim €150 miljoen projectkosten. Van deze 13 aanvragen zijn er 10 gehonoreerd. Met deze 10 toonaangevende onderzoeksprojecten investeren bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid gezamenlijk €134 miljoen in de Nederlandse innovatiekracht.

Interesse?
U kunt zich nu aanmelden. Op deze registratiepagina kunt u tevens het programma bekijken. RVO.nl en het NWO voeren de verschillende onderdelen van het fonds uit Nederland.

This entry was posted in Event.

Comments are closed.