Training Project Manager Digital Life Sciences (0.8 – 1 fte)

Landelijk platform op het terrein van data-gedreven levenswetenschappen (‘digital life sciences’).

DTL vormt een partnership van universiteiten, medische centra, instituten en bedrijven en richt zich op het ontwikkelen en versterken van het landelijke expertise netwerk – en infrastructuur – voor onderzoek en innovatie op het terrein van digital life sciences in Nederland. We bundelen krachten met verschillende expertise-gemeenschappen en vormen zo een nationaal platform digital life sciences. Hier leren publieke en private organisaties van elkaar en ontwikkelen we programma’s gericht op beter gezamenlijk gebruik en integratie van data in R&D.

Goede toegankelijkheid en integratie van biologische data tussen organisaties, disciplines en technieken zijn belangrijke aspecten van hoogwaardig onderzoek in de levenswetenschappen. Om hierin steeds beter te worden is samenwerking heel hard nodig. We werken daarom nauw samen met BioSB (nationale onderzoeksgemeenschap in bioinformatica and systeembiologie), met ELIXIR-NL (NL-deel van de Europese onderzoeksinfrastructuur voor biologische informatie), nationale infrastructuurclusters als X-Omics en met onderzoeksfaciliteiten van bij DTL aangesloten organisaties. In het gezondheidsveld trekken we zeer nauw samen op met Health-RI, gericht op het ontwikkelen van de nationale gezondheidsdata-infrastructuur. FAIR data stewardship is een belangrijk thema bij DTL, waarin we nauw samenwerken met alle relevante partijen in ons veld, waaronder met GO FAIR als internationale wegbereider op FAIR gebied.

Met onze partners een Digital Competence Centre (DCC) voor het brede veld van levenswetenschappen en gezondheidswetenschappen in ons land en werken we actief mee aan de ontwikkeling van Open Science.

Vacature Training Project Manager Digital Life Sciences (0.8 – 1 fte)

DTL zet in op training en capacity building als belangrijke rol van het platform digital life sciences. Met onze partnerorganisaties bouwen we aan een portfolio van training en capacity buildingactiviteiten rond data stewardship en FAIR implementatie, bioinformatica, computationele biologie en AI. Belangrijkste doelgroepen zijn life science onderzoekers en data support professionals. Om ons team te versterken zoeken we een collega om ons programma van training-gerichte activiteiten verder vorm te geven en uit te voeren.

Jouw rol

Onder leiding van DTL’s Training Programme Manager, ben je straks verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van verschillende training-gerelateerde projecten op het gebied van digital life sciences. Je werkt nauw samen met onze partnerorganisaties en verschillende nationale en internationale expertise-gemeenschappen en helpt ons netwerk van training experts te versterken. Je hebt een actieve, coördinerende rol om ons training portfolio uit te breiden met cursussen (ook train-the-trainer), hackathons en webinars. Zo draag je ook voor BioSB bij aan de organisatie van het portfolio van bioinformatica en systeembiologie-cursussen. Afhankelijk van je specifieke achtergrond heb je zelf mogelijk ook een rol als trainer in genoemde activiteiten. Je draagt bij aan de ontwikkeling van bovengenoemd digital competence centre en aan het opzetten van een (FAIR) training portaal om training materialen en activiteiten makkelijk te kunnen aanmelden en vindbaar te maken. In ELIXIR-verband werk je regelmatig samen met internationale collega’s in het kader van Europese-projecten (voorbeeldprojecten: EOSC-Life, ELIXIR-CONVERGE).

Jouw profiel

Je hebt ervaring in data-gerelateerde training, in data support en/of curriculum-ontwikkeling (bv ontwikkeling van lesmateriaal, verzorgen van training, organisatie van training activiteiten), bij voorkeur op het vlak van life sciences. LMS-ervaring is een pré. Een PhD in de levenswetenschappen of een aantal jaren vergelijkbare ervaring in life science onderzoek stelt je in staat om goed samen te werken met de partners in ons digital life sciences netwerk. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk). Je bent een doorzetter, denkt vooruit en bent gewend in complexe projecten samen te werken en tijdig tot resultaten te komen.

Wij bieden

We bieden je een plek in ons team met veel ruimte voor ontwikkeling van je persoonlijke netwerk en groei, ingebed in een sterk nationaal en internationaal expertise network. Ons kantoor in Utrecht (pal bij Utrecht CS) dient als je vaste basis om te werken. We werken hier samen als team en met onze partners, maar zijn ook gewend om gedeeltelijk vanuit huis werken en werken dan met online tools. In het kader van je community-werk en projecten reis je regelmatig, soms ook naar het buitenland, om met partners in ons digital life sciences platform af te stemmen en samen te werken.

Deze functie is eventueel ook te combineren met een bestaande gedeeltelijke aanstelling bij een van onze partners. Afhankelijk van je persoonlijke situatie bieden we je een contract voor 0.5 – 1.0 fte. We bieden je eerst een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar, met de intentie deze te continueren waarbij een vaste aanstelling tot de mogelijkheden behoort. We hanteren een 38-urige werkweek en nemen deel in het pensioenfonds ABP. Bruto salaris niveau is € 3436 – € 5483 per maand, afhankelijk van je opleiding en werkervaring. Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8% eindejaars-bonus, conform de CAO van de NFU.

Interesse in deze functie? Stuur je motivatie brief (!) samen met je curriculum vitae uiterlijk 25 mei 2022 aan andrea.wesdorp[at]dtls.nl. Neem voor meer informatie contact op met celia.van.gelder[at]dtls.nl.

Comments are closed.