Analyse Next Generation Sequencing (NGS) data

Deze tweedaagse workshop geeft toepasbare up to date informatie over NGS. Verschillende platforms, de werking van sequencers en nucleïnezuur isolatie komen uitvoerig aan bod. De analyse van NGS data bij DNA en RNA sequencing wordt geïntroduceerd. Verschillende toepassingen zoals genoom sequencing, RNA sequencing en metagenomics worden door gastdocenten besproken.

Voor wie
Deze workshop is bedoeld voor laboratoriummedewerkers op hbo werk- en denkniveau zonder of met beperkte kennis van next generation sequencing en data-analyse, die een kennisbasis willen leggen voor deze sterk in opkomst zijnde techniek.

Wat je leert tijdens deze cursus
Tijdens de cursus Analyse van Next Generation Sequencing (NGS) data, die bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk, leer je:

  • de basisprincipes en concepten die nodig zijn om de achtergronden van NGS te begrijpen;
  • een aantal NGS toepassingen kennen;
  • waar je op moet letten bij nucleizuur isolatie en library preparation;
  • hoe je de kwaliteit van ruwe sequentiedata kunt bepalen;
  • waar je op moet letten bij het alignen en assembleren van NGS data;
  • hoe je de data analyseert en interpreteert.

Deze cursus maakt onderdeel uit van het nascholingsaanbod van het Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD). Het vakgebied life science en health staat nooit stil. Samen met diverse partners uit het werkveld ontwikkelt het CBD daarom opleidingen en nascholingen die inspelen op wat er, nu én in de toekomst, nodig is in de sector.

Read more