Data-intensief onderzoek in de praktijk: een introductie

Altijd al willen weten wat data-intensief onderzoek betekent voor hogescholen, maar koudwatervrees om hiermee aan de slag te gaan? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden als voor onderzoekers de laptop niet meer volstaat? Kom dan naar de themamiddag Data-intensief onderzoek in de praktijk!

Data-intensief onderzoek in opkomst
Data neemt in onze samenleving een steeds grotere plaats in en de mogelijkheden om grote hoeveelheden data te verzamelen, ermee te rekenen en op te slaan lijken onbeperkt. Ook bij praktijkgericht onderzoek op hogescholen zien we de omvang van onderzoeksdata toenemen en is data-intensief onderzoek in opkomst.

Inspirerende voorbeelden
Vier onderzoekers van hogescholen vertellen deze middag over inspirerende data-intensieve onderzoeken. Ook laten we zien hoe je gebruik kunt maken van de infrastructuur en ondersteuning van SURF op data- en rekengebied. Aan bod komen data-analyse in de cloud (Hogeschool Utrecht), clustercomputing voor onderwijs en onderzoek (Avans Hogeschool), machine learning (Saxion) en big data-analyse. Op een laagdrempelige manier maak je kennis met deze technieken en systemen en de mogelijkheden hiervan. Laat je inspireren en kom naar de themamiddag!

Voor wie?
Deze middag is bedoeld voor mensen die binnen het hbo bezig zijn met onderzoek en onderzoeksondersteuning en kennis willen maken met data-intensief onderzoek.

Cursuswebsite