Essentials 4 Data Support

De cursus wil een bijdrage leveren aan de professionalisering van en afstemming tussen data supporters. Onder data supporters verstaan wij de diverse partijen die onderzoekers ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksdata.

Date: Jan 29 – Mar 12, 2015

Target audience: De cursus richt zich op iedereen die onderzoekers wil ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van onderzoeksdata: de data supporter. Denk bijvoorbeeld aan bibliotheekmedewerkers, data librarians, IT-medewerkers en onderzoekers met taken op het gebied van datamanagement in hun pakket.

Program: De naam van de cursus – Essentials 4 Data Support – verwijst naar het hoofddoel van de cursus: het bijbrengen van die basiskennis- en vaardigheden (essentials) die een data supporter in staat stellen om de eerste stappen te zetten in het ondersteunen van onderzoekers bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van onderzoeksdata.

Na de cursus heeft de data supporter een overzicht van de fasen die wetenschappelijke onderzoeksdata in hun levenscyclus doorlopen. Per fase krijg je handvatten om onderzoekers te adviseren over het toevoegen van waarde aan hun onderzoeksdata. Bekijk ook deze tabel om te zien aan welke competenties we met deze cursus werken.

Je kunt de cursus op drie manieren volgen, zie de course website.

Course website: http://datasupport.researchdata.nl/over-de-cursus/drie-manieren/