Linux voor analisten (basis)

Struikelt Excel regelmatig over de data die jij wilt analyseren? Ben je veel tijd kwijt aan het kopiëren, plakken en bewerken van je data? In welk bestand stond ook weer die ene meting waar je leidinggevende naar vraagt?

Als analist wil je werken met de beste lab-gereedschappen voor jouw taken. Voor het werken met grote of complexe datasets is Linux het beste gereedschap. Met de Linux commandline kan je eenvoudig zeer grote bestanden inzien, doorzoeken, filteren, sorteren, splitsen, samenvoegen enzovoort. Deze handelingen heb je dagelijks nodig, maar zijn vaak omslachtig of onmogelijk in standaard software zoals Excel. Linux biedt daarnaast de mogelijkheid om taken te automatiseren zodat jij efficiënter kan werken. Na deze cursus ga je naar huis met een rugzak vol met handige gereedschappen die je kunt gebruiken voor de meest uiteenlopende data-bewerkings-klussen.

Voor wie
Analisten die efficiënter hun data willen analyseren. Voorkennis van Linux is niet vereist.

Wat je leert tijdens deze cursus
Werken met Linux is niet moeilijk. Mac computers beschikken standaard over de Linux commandline, en Linux is tegenwoordig zelfs beschikbaar op computers met Windows 10!

We leren je hoe je de voordelen van Linux makkelijk en laagdrempelig kan gebruiken in je huidige werkzaamheden.

Programma
Na het interactieve theoriedeel, ga je zelf aan de slag met oefeningen op een computer met Linux. Hierbij is het ook mogelijk om data analyses uit te voeren op een eigen meegebrachte dataset. Voor een laptop wordt gezorgd, maar het is ook mogelijk om je eigen laptop mee te nemen.

Deze cursus maakt onderdeel uit van het nascholingsaanbod van het Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD). Het vakgebied life science en health staat nooit stil. Samen met diverse partners uit het werkveld ontwikkelt het CBD daarom opleidingen en nascholingen die inspelen op wat er, nu én in de toekomst, nodig is in de sector.

Read more