Python data analyses met behulp van Pandas

Til je data-analyse met Python naar het volgende niveau met de Pandas Library.

Analyse met vectoren en matrices via de NumPy library kan bij bepaalde analyses al sneller verlopen dan als je python ‘kaal’ gebruikt. Maar datatypes mixen of kolommen labellen kan niet met NumPy. Gelukkig is er de Pandas library!

Na het interactieve theoriedeel, ga je zelf aan de slag met oefeningen. Hierbij is het ook mogelijk om data analyses uit te voeren op een meegebrachte dataset.

Voor wie
Iedereen op hbo werk- en denkniveau die bekend is met Python.

Wat je leert tijdens de cursus

Tijdens de cursus leer je:

  • Pandas te gebruiken om datasets (bijv. csv-bestanden) in te lezen
  • Datasets om te zetten in dataframes
  • (Uitgebreide) data-analyses uit te voeren
  • Data visualiseren met behulp van Matplotlib
  • Een eenvoudig voorbeeld van data-analyses uitvoeren is het selecteren van alle regels waarbij een bepaalde waarde in een kolom boven een bepaalde threshold zit.

Bij deze cursus wordt gebruik gemaakt van Jupyter notebooks. Hiermee kun je je code overzichtelijk weergeven en kan de code deel voor deel uitgevoerd worden. Aan het begin van de cursus zal hierover een korte introductie worden gegeven.

Deze cursus maakt onderdeel uit van het nascholingsaanbod van het Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD). Het vakgebied life science en health staat nooit stil. Samen met diverse partners uit het werkveld ontwikkelt het CBD daarom opleidingen en nascholingen die inspelen op wat er, nu én in de toekomst, nodig is in de sector.

Read more